El retorn d'en Xelulu

La història

De pares a fills es va transmetre la llegenda de quan el sacerdot més poderós de les terres del Foix va desaparèixer de la regió.
Aquest sacerdot, anomenat Xelulu, va ser eliminat per un jove guerrer, que davant de la impossibilitat d’eliminar la seva ànima immortal, la va sotmetre a un poderós encanteri que aconseguí que romangués captiva a la gàbia de les ànimes per sempre més.
Per aconseguir-ho, el jove guerrer va utilitzar sis poderoses antenes de rajos espectrals que van transmetre l’ànima d’en Xelulu cap a aquesta dimensió paral·lela on hi ha la gàbia de les ànimes.
Posteriorment les va desconnectar i les va amagar per evitar que en Xelulu fos capaç de tornar amb l’ajuda d’algun seguidor seu.
Aquestes antenes eren de grans dimensions, de manera que per amagar-les va haver de construir altes edificacions al seu voltant i així aconseguir que passessin desapercebudes per a la resta de la gent.
Actualment una societat secreta les custodia per evitar que ningú les pugui tornar a connectar per invocar de nou l’ànima d’en Xelulu. Ningú sap on son les antenes, ni tant sols se sap si en realitat van existir, però en antics pergamins es situaven aquestes antenes on actualment hi ha Vilanova i la Geltrú.

La llegenda també explica que en el moment de traspassar l’ànima d’en Xelulu, aquest va agafar un nen i el va amagar, per desgràcia dels vilatans de la contrada, conservant-lo en un estat incorrupte fins que ell no pugui ser alliberat.

Recentment s’han trobat unes antigues cintes de vídeo 8 on apareix aquesta filmació...


Hi haurà algú que vulgui i sigui capaç d'ajudar-lo?

El cache

Aquesta sèrie és recomanable per als més malats de geocaching ja que és força exigent. Consta de 8 caches (8 contenidors sorprenents) que es troben utilitzant un únic cartutx de Whereigo.

Es tracta d'una trepidant aventura que pot durar algunes hores, però de ben segur que no us aburrireu. Comença a la Plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú però no acabareu al centre de la ciutat, per tant és recomanable utilitzar algun transport (bicicleta o cotxe) fins a la segona etapa. A partir de la segona només es pot anar en bicicleta o caminant.

Les etapes són:

 1. ERDX#1 Els emisors de ratjos espectrals
 2. ERDX#2 El transponedor de les ànimes
 3. ERDX#3 El sacrifici de les mans
 4. ERDX#4 Les catacombes
 5. ERDX#5 La cambra de les ànimes
 6. ERDX#6 El laberint
 7. ERDX#7 L'avantcambra
 8. ERDX#8 El nen amagat


És molt recomanable que porteu les bateries del mòbils ben carregades o bateries extra per si de cas. Segurament serà útil portar algun GPS addicional per dirigir-se als llocs, mentre teniu carregat el whereigo en un altre dispositiu.

El whereigo grava de forma automàtica l'estat del joc després de cada etapa per si el voleu deixar a mitges i continuar un altre dia, però no podreu avançar a la següent etapa si no teniu acabada l'anterior. Recomanem utilitzar un dispositiu Android per al Whereigo per una millor experiència, però amb iPhone també funciona.
Atenció els que teniu Android, ja que l'app WhereYouGo per defecte deixa el GPS inactiu i per tant no troba la vostra ubicació. En aquest cas és molt útil anar activant o desactivant el GPS per optimitzar bateria.

L'aventura comança a la Plaça de la Vila on hi ha amagada la Clau de Volta, que permet activar les 6 antenes espectrals per poder invocar l'esperit d'en Xelulu. Aneu cap allà i doneu-vos pressa. Tic, tac, tic, tac... (el temps és or).

Feu clic sobre la imatge per obtenir el cartutx.

Si voleu la versió anglesa, podeu descarregar-la des del següent enllaç: English version of the cartridge

 Cartutx del retorn del Xelulu

1 comentari:

 1. Gràcies per aquesta ruta. Ens ho hem passat molt bé. 100x100 recomanable.

  ResponSuprimeix