Foix tenebrós

La història


En un passat obscur i fosc, els territoris on actualment hi ha Castellet estaven sotmesos al govern d’un sacerdot del qual s’havien explicat diverses llegendes. Algunes llegendes parlaven de que s’alimentava de sang, d’altres que deien que era immortal, fins i tot es parlava que tenia el do de la ubiqüitat.

En aquelles terres hi vivien dues ètnies clarament diferenciades, una que tenia facilitat per entendre i relacionar-se amb la natura i que estava oprimida pel govern d’aquell sacerdot i una altra que era minoritària i estava formada per uns quants tecnòlegs, que eren ajudants del sacerdot.

Els tecnòlegs tenia uns coneixements molt avançats per a la seva època i, de fet, s’han trobat certs ginys fabricats per aquelles persones que corresponen a coneixements científics que no ha assolit la humanitat fins a centenars d’anys posteriors a aquella etapa. Fins i tot alguns que encara no se sap ben bé per què servien o serveixen.

Per estranys factors, que encara es desconeixen, els antics escrits parlen de que tota aquella zona sempre estava coberta de foscos núvols i una espessa boira que no deixava arribar els rajos del sol sobre la terra infèrtil. La vegetació era escassa i la poca que existia anava morint-se poc a poc. L’aigua era insalubre i causava greus malalties a les persones i els animals que coexistien en aquella zona.

Els naturòlegs, pensaven que el sacerdot tenia algun tipus de poder màgic que feia que la penombra s’apoderés de la regió, i farts de la dificultat que suposava viure en aquella situació ordien plans per destruir al sacerdot i al seu govern de tecnòlegs, però tots els que gosaven intentar-ho desapareixien i mai més no se’n tornava a saber res.

Però tal com deia la profecia, va néixer un jove que al cap dels anys es va erigir com a líder dels  naturòlegs, i va fer una important descoberta: una cripta on el gran sacerdot guardava el secret del seu gran poder. Després d’un gran esforç per trobar el lloc sagrat, el jove entrà en la cripta i es va fer amb un flascó d’elixir màgic, que era el que conferia els poders al sacerdot.

El jove, sense dubtar-ho, va trencar un dels flascons, que de seguida va començar a despendre una aura lluminosa i energètica que el  va transformar en un ésser totpoderós.
El jove va marxar durant molts dies als racons més amagats de les muntanyes properes per descobrir, experimentar i dominar els nous sentits que l'elixir havia despertat en el seu interior, i va tornar per enfrontar-se al sacerdot i així alliberar al seu poble d’aquella opressió.

Ningú sap com però a l’endemà de que el jove decidís emprendre aquella missió, tots els tecnòlegs van aparèixer dessagnats i tant el sacerdot com el jove van desaparèixer d’aquella regió.

De seguida van desaparèixer les penombres i el sol es va tornar a imposar sobre les ufanes terres de Castellet, que de seguida van tornar a convertir-se en una terra fèrtil on l’aigua brollava neta i cristal•lina.

Però molts anys després sembla ser que algú ha tornat a veure una estranya figura per aquests paratges, i alguns diuen que és el sacerdot, que vol tornar-se a apoderar del que eren les seves terres.

Per l’influx del desaparegut mandatari  ja s’ha començat a corrompre tota l’aigua del pantà sense més explicació, i sembla ser que estaria buscant unes antigues runes al voltant del Foix per poder desxifrar el jeroglífic que el jove de la profecia hauria preparat per amagar els flascons de l’elixir poderós.

Les antigues runes estarien custodiades per antics ginys dels tecnòlegs i dels naturòlegs que caldrien ser utilitzats correctament per tenir accés a les mateixes.

Però això només són llegendes... o no.

Els caches

Foix tenebrós és una sèrie que consta de 18 caches. 10 de natura (N), 7 d'enginy (E) i un de final on és necessari haver trobat els 17 restants per arribar-hi.

Aquesta sèrie està distribuïda al llarg d'una ruta circular. El recorregut es pot fer a peu o en bicicleta. Tot i que hi ha algun tram on es pot accedir en cotxe, no ho recomanem pas. Millor deixar el cotxe en el pàrking de Castellet que hi ha sota el castell. (N41º15.780 E001º 38.018)
Per poder fer la sèrie és necessari resoldre primerament 2 mysteries, un de fàcil i un de més complicat.

Resolent el fàcil tens accés a poder fer els 10 caches de natura (N) i resolent el difícil tens accés a fer els 7 d'enginy (E), per tant, podem considerar que és una sèrie que es pot adaptar al grau d'exigència de cadascú. Evidentment per accedir al cache final necessites haver resolt els 2 mysteries i haver trobat tots els caches de la sèrie.

Per fer el recorregut és necessari creuar el riu en 2 trams i depenent de les pluges o de l'època de l'any pot ser necessari arramangar-se els pantalons. Si baixa poca aigua es pot creuar gairebé sense mullar-se.
També és important que porteu calçat adequat ja que si ha plogut recentment podeu trobar una zona amb fang en el primer tram.

També serà necessari que agafeu pinces per extreure alguns logbooks de caches de tipus micro, així com un tornavís pla o una clau plana que us ajudarà en un dels cachés.
És recomanable que tingueu experiència en afrontar situacions inesperades al llarg del recorregut i serà imprescindible el treball en equip
Recomanem que si voleu fer-ho tot en un sol dia agafeu entrepans per poder parar a menjar pel camí.

Aquí teniu els enllaços per poder resoldre els mysteries inicials que corresponen als caches N i als caches E:
Foix Tenebrós N#0 Foix Tenebrós E#0
Foix tenebrós N#0 Foix tenebrós E#0

Sobretot: respecteu l'entorn i els caches. Hi ha contenidors que són delicats. Deixeu-ho tot com ho heu trobat per tal que la gent que ho faci després de vosaltres pugui gaudir de la mateixa experiència.

Us animem a deixar-nos comentaris al nostre web si us ha agradat fer la sèrie, i si voleu us podeu registrar per rebre novetats de les properes maquinacions del grup.

Cap comentari:

Publica un comentari